Pokličite nas
+386 (0) 8 384 34 70

Pišite nam
info@vilapodvin.si

TripAdvisor
Obiščite nas

Rezervacija sob
Booking

Vila Podvin in Zavod V-oglje oživljata Lubenske čpinarje

Atelje keramike v Vili Podvin

Poslanstvo osebja Vile Podvin je oživljanje in posodabljanje tradicije, razlaganje zgodb naše kulturne in naravne dediščine gostom ter skrb, da se te zgodbe ohranijo.

Chef UrošŠ raziskuje jedi naših babic, avtohtone sorte slovenskih rastlin in živali, se trudi, da bi sestavine na novo zaživele v tradicionalnih, na novo preoblečenih jedeh ter ostale zanimive tudi naslednjim generacijam. Vsaka jed zaživi, ko jo skrbno postrežemo. Odločili smo se, da bomo s posebno pozornostjo proučili načine strežbe jedi naših prednikov ter posode, na katerih so jedi oživele.

Nekaj kilometrov od Podvina se nahaja vas Ljubno znana po Ljubenskih lončarjih (Lubenskih čpinarjih), ki so izdelovali lonce, sklede, latvice, klobasnike že od 16. stoletja dalje.

V Vili Podvin smo se povezali z Zavodom V-oglje, ki ga vodita Barba Štembergar Zupan in Niko Zupan, edina Slovenca vključena v mednarodno združenje keramikov (International Academy of Ceramics, Ženeva) in že več kot 20 let delujeta kot keramika. Vsako leto prirejata mednarodno kolonijo ali simpozij umetniške keramike.

Zgodbo Lubenskih čpinarjev in priznanih umetnikov keramike Barbe in Nika smo povezali v Atelje keramike, ki živi v naši Vili in ustvarja vzdušje tradicije s svojimi stvaritvami (čajne skodelice, pladnji, sklede, klobasniki, vaze, pečnice, krožniki…).
Rezervacije in informacije
Za vsa dodatna vprašanja ali informacije vas prosimo, da nas pokličete na 08 384 34 70 ali nam pošljite sporočilo.
Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.


Z oddajo obrazca soglašam, da lahko interno obdelujete moje osebne podatke vnešene v spletni obrazec in jih uporabljate za namene izvajanja komunikacije vezane na oddan obrazec. Vaše podatke obravnavamo skladno z uredbo GDPR. Več o varovanju podatkov.

Sporočilo ni poslano. Prosimo, izpolnite vsa polja.
© 2019 vilapodvin.si | O piškotkih
+386 (0) 8 384 34 70
Rezervacija sob
TripAdvisor
Darilni boni
Kulinarične ocene