Pokličite nas
+386 (0) 8 384 34 70

Pišite nam
info@vilapodvin.si

TripAdvisor
Obiščite nas

Rezervacija sob
Booking

NOVI ČASI VILE PODVIN

Gorenjski_glas

1. 2. 2020 smo zagnali nov Hotel&Bistro Linhart v starem mestnem jedru Radovljice, uresničile so se sanje.
15.3.2020 smo ga zaprli.


Marcela in Uroš sva poslovna partneja od ustanovitve  skupnega podjetja, zagona Vile Podvin 1 . 6. 2013. 

Pred tem sva kot sodelavca uvajala nove programe v hotelu Astoria Bled in postavila na trg 20 let zaprt in prenovljen Hotel Triglav Bled.
Želja po svojem hotelsko - gostinskem objektu je bila vedno velika. Uspelo nama je najeti Vilo Podvin, restavracijo s sobami. S pogumom, z vztrajnostjo, s trdim delom in predano ekipo smo jo oživili.
Naš način delovanja je bilo povezovanje.  Prepričani smo, da nam je samo zato uspelo. Povezali smo gostince v destinaciji Radolca v Okuse Radolce, se povzali s CUDV Radovljica, z lokalnimi dobavitelji (Podvinska tržnica), uvedli program Kuharske šole, Podvinsko poroko, se povezali v mednarodnem združenju JRE, gostovali doma in po svetu, pomagali mnogim restavracijam z novimi usmeritvami...
Verjeli smo, da je model povezovanja v destinaciji z res številnimi akterji edini pravi model delovanja destinacije. Želeli smo, da ga kopirajo tudi druge destinacije, da Slovenija postane vzorčna dežela povezanosti in s tem moči akterjev v turizmu. Uživali smo v razvajanju naših super gostov, raziskovali smo svet, se osebnostno razvijali, se učili.

Pogumno smo 1. 2. 2020 podeželski Vili Podvin podarili meščanskega brata Hotel & Bistro Linhart. Že dolgo sva z Urošem sanjala o preprostem lokalu na odlični lokaciji, doma. Veselje, razmišljanje o organizaciji dela, nadgradnji ponudbe je 15. 3. 2020 zamenjal šok. Še nekaj tednov nazaj sva bila prepričana, da smo neuničljivi, večni, da je ekipa močna, povezana in lahko prebrodi vse krize. Bila sva neustrašna. Sedaj pa je podjetje v trenutku ostalo brez prihodkov. Kako naprej? Kako reagirati? Kako sodelavcem zagotoviti plačo? Kako poplačati dobavitelje?

Odločila sva se, da je potrebno ukrepati takoj. Takoj sva poslala dopise za znižanje ali ukinitev naročnin, najemnin, kredita, raziskala Zakon o delovnih razmerjih, Podjetniško kolektivno pogodbo, spremljala ukrepe Vlade, se posvetovala s stanovskimi kolegi. Edina opcija brez ukrepov vlade in brez prihodkov je bila odpoved zaposlitev. Čakava na MEGA ZAKON, da morda ukrepava drugače...

Po tednu dni šoka in razmisleka sva ugotovila, da bo potrebno delati, da želiva, da podjetje preživi, da se čimprej zberemo vsi sodelavci in nadaljujemo začeto. Prepričana sva, da razmišljanje, da je bolje biti doma na 80% plače, kot pa delati, čeprav si na delu zaščiten, ni pametno. Čakanje na državo... pa ubija.

Uroš je pričel s snemanjem VIDEO RECEPTOV s svojo hčerko, jaz pa razmišljala o vsebini in načinih razvoza HRANE NA DOM.

Zaradi varnosti sodelavcev nisva želela vznemirjati in obremenjevati. Razmisliti je bilo potrebo, kaj lahko narediva in ponudiva sama. Rodil se je CHEF UROŠŠ DRIVE HOME. Zelo pomebno je, da v jedi vključujeva sestavine lokalcev. Prvi dan novega obratovanja, zadnji dan marca sva pripravila in razvozila več kot 50 obrokov. Sva utrujena a hkrati optimistična. Vmes sva obupovala, vse se je zdelo črno in brezizhodno. Sedaj, ko delava, je svetlo. Najlepše je občutenje sreče naših gostov, ki izražajo neverjetno hvaležnost za dostavljene jedi. Midva pa se spet počutiva koristno. "Ja, Marcela, a si mislila, da boš na vrhuncu kariere, s tvojimi šolami dostavljala jedi???", mi reče Uroš. Ne nisem, sem pa hvaležna, da v dejavnosti, ki je zaprta, lahko delam. "Uroš, a si ti mislil, da boš "malice" kuhal, ko si bil pa že tak gospod"?
Vesela sva, da sva našla pot, da lahko še vedno, v tako grozljivi situaciji vsaj nekaj zasluživa. Močno želiva in zelo se bova trudila, da se nama bodo lahko čimprej pridružili vsi sodelavci. Brez njih dolgo ne bova zdržala.

Dolgo tudi ne bova zdržala brez Okusov Radolce, DEVETIH ODLIČNIH RESTAVRACIJ, edinstvenih gostincev, s katerimi delimo razmišljanja in se bodrimo tudi v teh okoliščinah. Vesela sva, da se vsak že trudi po svoje. Če ne morete k nam pa pridemo mi, vsak na svoj način, k vam. 

SKUPAJ SMO MOČNEJŠI, OKUSI RADOLCE ON-LINE!!!!

RESTAVRACIJA CENTER LESCE - naročite SLASTNE JEDI
(https://www.facebook.com/restavracijacenter/)
GOSTILNA KUNSTELJ - naročite si VELIKONOČNO KOŠARICO
(https://www.facebook.com/KunsteljSlovenia/)
GOSTIŠČE DRAGA - naročite si VLOŽNINE
(https://www.facebook.com/gostiscedraga/)
GOSTILNA LECTAR - naročite svoji dragi LECTOVO SRCE
(www.lectar.com)
GOSTIŠČE TULIPAN - kmalu se vidimo spet
(www.tulipan-azman.si)
RESTAVRACIJA TABOR, Podbrezje - pokličite za RIBJE RECEPTURE
(https://www.facebook.com/RestavracijaTaborPodbrezje/)
GOSTILNA AVGUŠTIN - preverite najlepši FOTO razgled s terase
(https://www.facebook.com/GostilnaAvgustin)
GOSTILNA PR TAVČAR - uživajte v spominih na "atove" jedi
(http://www.gostilna-prtavcar.si/) 

74456207_2581352398574627_9099561100512329728_oekipa2019IMG_6680DRIVE HOME

« nazaj na seznam
Rezervacije in informacije
Za vsa dodatna vprašanja ali informacije vas prosimo, da nas pokličete na 08 384 34 70 ali nam pošljite sporočilo.
Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.


Z oddajo obrazca soglašam, da lahko interno obdelujete moje osebne podatke vnešene v spletni obrazec in jih uporabljate za namene izvajanja komunikacije vezane na oddan obrazec. Vaše podatke obravnavamo skladno z uredbo GDPR. Več o varovanju podatkov.

Sporočilo ni poslano. Prosimo, izpolnite vsa polja.
NE SPREGLEJTE
april 2020 - december 2020 

Koledar hišnih dogodkov

1. 8. 2020 od 10. do 12.ure 

Podvinska tržnica

petek, sobota, nedelja od 12.00 do 14.00 

Kosilo za ta domače

© 2020 vilapodvin.si | O piškotkih
izdelava: ETREND
+386 (0) 8 384 34 70
Rezervacija sob
TripAdvisor
Darilni boni
Kulinarične ocene