Vila Podvin se nahaja na posestvu Podvin, ki se omenja v dokumentih že v 14. stoletju.
Vilo Podvin, ki je bila konjušnica, so leta 1968 preuredili v restavracijo s sobami.
V Vili Podvin raziskujemo tradicijo (lokalne sestavine, lokalne proizvajalce sestavin, lokalne jedi, rokodelce in obrtnike, običaje).
Ponosni smo:
da našo hišo krasijo vitraži umetnika Staneta Kregarja, da lokalne jedi, naš kuhar Uroš Štefelin z ekipo nadgrajuje v jedi nove slovenske kuhinje,
da vsako 1. soboto v mesecu na našem vrtu gostimo Podvinsko tržnico in v živo predstavljamo naše partnerje, sestavine, avtohtone sorte,
da smo se povezali s CUDV Radovljica. Varovanci za nas ustvarjajo keramiko in umetniške slike,
da delimo svoje znanje v kuharski šoli Uroša Štefelina (za otroke, odrasle, profesionalce),
da se povezujemo z Radolškimi gostilnami v Okuse Radolce…,
da preko raziskovanja in kreiranja spoznavamo naše bistvo, ga delimo z našimi gosti in vsi skupaj postajamo bolj samozavestni in ponosni, da smo Slovenci. Ne nazadnje je bila na posestvu Podvin napisana slovenska ustava.
Spoznavamo naše bistvo in ga delimo z gosti
Ponosni smo, da se povezujemo. Ponosni smo da preko povezovanja, raziskovanja in ustvarjanja spoznavamo naše bistvo, ga delimo z našimi gosti in vsi skupaj postajamo bolj samozavestni in ponosni, da smo Slovenci. Ne nazadnje je bila na posestvu Podvin napisana slovenska ustava. Povezali smo dobavitelje. Naši gostje imajo priložnost vsako 1. soboto v mesecu, da jih spoznajo in okusijo njihove sestavine (ki so tudi naše) na Podvinski tržnici.
Povezali smo radolške gostince v Okuse Radol'ce. Vsak november v radolških restavracijah ponujamo lokalne jedi z navedenimi dobavitelji po enotni ceni. Prepričani smo, da je najpomembneje, da vsi sodelavci skupaj osebnostno rastemo in se strokovno razvijamo. Brez zadovoljnega zaposlenega ni zadovoljnega gosta.
Povezali smo se s Centrom za delo varstvo in usposabljanje Radovljica. Našo hišo krasi keramika in umetniške slike varovancev centra. Jedi strežemo iz krožnikov, ki so jih skreirali samo za nas.
Naša hiša je članica združenja Hiš s tradicijo.
Chef Uroš ohranja stik s tradicijo, opozarja na avtohtone sorte rastlin, tradicionalne jedi ..., ki izginjajo, saj jih pozabljamo. Tepka je simbol povezave s tradicijo in postavili smo jo na častno mesto, kjer uteleša vse kar je najboljšega v Sloveniji. Geslo: ni vrta brez tepke!
Naša hiša je članica mednarodnega združenja JRE.
Rezervacije in informacije
Za vsa dodatna vprašanja ali informacije vas prosimo, da nas pokličete na 08 384 34 70 ali nam pošljite sporočilo. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.